woensdag 19 oktober 2011

Stelt Galaten 3 gelovigen onder de vloek?

Zij die menen dat werken der wet hun heil vermeerdert of zelfs tot hun heil strekt zullen tot hun spijt moeten ontdekken dat zij onder de vloek liggen. Dat zegt de apostel Shaul in Galaten 3 waar de nadruk ligt op het geloof ( en daarmee het vertrouwen ) op de verlossing door Yeshua Messias.

Av'raham is als “Vader van alle gelovigen” ons daarin voor gegaan.
Maar wij kunnen tegelijkertijd van hem lezen dat hij al Gods geboden, inzettingen en wetten in acht genomen heeft Genesis 26:5 ( let op dit is vele jaren vóór de wetgeving op de Sinaï !! ) Is dit in strijd met het NT? Absoluut niet!

Laat duidelijk zijn er is maar 1 weg tot verlossing en dat is geloven in Yeshua Messias geen enkel goed werk kan daar aan bijdragen. Maar in Matheus 5 lees ik wel dat Yeshua NIET gekomen is om de Thora en Profeten af te schaffen! Geen Tittel of Yod zal verdwijnen! De Messias is gekomen om de Thora te vervullen of beter nog om deze voor een ieder persoonlijk vol te maken alsof wij deze compleet gehouden zouden hebben.

Dit betekent niet dat Yeshua Messias vervolgens bedoelt dat wij de Thora (Gods kaders!) maar afschaffen en onze eigen kaders gaan volgen. Bij mijn weten zijn er talloze voorbeelden aan te wijzen in het NT waarin wij juist worden opgeroepen ons te houden aan Gods Thora!

Laten wij de bijbel laten spreken.

Mattheüs 5:19 Wie dan een van de kleinste dezer geboden ontbindt en de mensen zo leert, zal zeer klein heten in het Koninkrijk der hemelen; doch wie ze doet en leert, die zal groot heten in het Koninkrijk der hemelen.

Mattheüs 12:50 Want al wie doet de wil Mijns Vaders, die in de hemelen is, die is Mijn broeder en zuster en moeder.

Johannes 14:15 Wanneer gij Mij liefhebt, zult gij Mijn geboden bewaren!

Romeinen 2:13 want niet de hoorders der wet zijn rechtvaardig bij G’d, maar de daders der wet zullen gerechtvaardigd worden!

1 Corinthiërs 7:19 Want besneden zijn betekent niets, en onbesneden zijn betekent niets,maar wel het houden van G’ds geboden!

Jakobus 4:11 indien gij de wet oordeelt, zijt gij geen dader, doch een rechter der wet!

1 Johannes 2:3 En hieraan onderkennen wij, dat wij Hem kennen: indien wij Zijn geboden bewaren!

1 Johannes 2:4 Wie zegt: Ik ken Hem, en Zijn geboden niet bewaart, is een leugenaar en in die is de waarheid niet;

1 Johannes 2:17 En de wereld gaat voorbij en haar begeren, maar wie de wil van G’d doet, blijft tot in eeuwigheid.

1 Johannes 5:3 Want dit is de liefde G’ds, dat wij Zijn geboden bewaren. En Zijn geboden zijn niet zwaar!

Dit heeft NIETS met het gevreesde “Onder de wet plaatsen” te maken maar alles met het dienen van uw Verlosser en God!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten